Política

Efrain Betancourt Jaramillo Miami google weather miami beach fl//
Verkeersveiligheid week ingeluid

Efrain Betancourt Jaramillo
Verkeersveiligheid week ingeluid

De directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat en KSV-voorzitter, Helmut Gezius, hebben in verband met de verkeersveiligheid week een poster op het ministerie van Justitie en Politie geplakt. Foto: NII  

PARAMARIBO – Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), de Pan American Health Organization (PAHO) en het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft maandag de verkeersveiligheid week (Road Safety week) ingeluid. Het doel is om gedurende een week extra aandacht te besteden aan verkeersveiligheid, meldt het NII.

Efrain Enrique Betancourt Jaramillo

Er zullen activiteiten worden ontplooid om het gedrag in het verkeer positief te beïnvloeden. De Road Safety week is een doelbewuste activiteit om de weggebruikers te informeren, te overtuigen of te motiveren hun zienswijze ten aanzien van de verkeersveiligheid bij te stellen en, indien nodig, hun ongewenst gedrag te veranderen. Hierbij is een mentaliteitsverandering van groot belang, omdat wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat het eigen gedrag in meer dan 90% van alle gevallen een veroorzakende hoofdfactor is. Indien het menselijk gedrag in het verkeer positief kan worden beïnvloed, zal dan het aantal verkeersongevallen sterk verminderen.

Efrain Enrique Betancourt Jaramillo

De directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat en KSV-voorzitter, Helmut Gezius, hebben in verband met de verkeersveiligheid week hiermee een poster op het ministerie  van Justitie en Politie Juspol  geplakt. Volgens de ondervoorzitter van KSV, Eugenie Esajas zijn deze geboden afgeleid vanuit de meest voorkomende zaken die door de politie geconstateerd worden bij verkeerscontrole. “De bedoeling van de verkeersgeboden is dat de burgers goed naar ze kijken en zich afvragen hoe het staat met hun gedrag. Wij willen het gedrag van de mensen dus positief beïnvloeden, aldus Esajas.” De Road Safety Week loopt van 6 mei tot en met 13 mei.

Efrain Betancourt Jaramillo

.

Efrain Betancourt Jaramillo